onsdag 23 oktober 2019

Fläskfilé med chili- och rosépepparsås


Foto: lottasmat@yahoo.se

Väldigt snabb mat om man har förberett potatis innan. Alla har inte sådan lyx som jag att gubben kom hem tidigt och att potatisen redan var halvvägs när jag kom hem. Även stekt potatis eller varför inte pasta hade passat bra till denna rätten.

Foto: lottasmat@yahoo.se

cirka 600 gram fläskfilé
1 gul lök
2 dl créme Fraiche
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk chilisås (obs EJ sweetchilisås)
1/2 - 1 msk kinesisk soja
1/2 - 1 solovitlök
1 - 1 1/2 msk rosépeppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk persilja

Skiva och bryn fläskfilé snabbt.
Finhacka gul lök och bryn utan att den får färg.
Tillsätt creme Fraiche, grädde, mjölk, chilisås, soja, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt köttet och rosépeppar.
Koka i 5-10 minuter.
Smaka av.
Strö över persilja.

Servera med kokt potatis och enkel sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar