måndag 21 oktober 2019

Nudelwok med stekt sidfläsk


Nudelwok med fläsk Foto: lottasmat@yahoo.se

Nudelwok är verkligen kylskåpsrensningens drottning men kan också vara en planerad middag. I mitt skafferi finns alltid några konservburkar som platsar i en wok. Idag slank det ner vattenkastanjer och majs.

Till denna wok är proteinkällan varmrökt sidfläsk för familjen och fejkon (veganbacon) till mig. Jag passade på att köpa några förpackningar när affären sålde ut med kort datum för ett tag sedan. Perfekt att ha i frysen. Annars hade tofu passat bra.

600-700 gram varmrökt sidfläsk
1 tumme ingefära
1 lime
2 1/2 msk soja (kinesisk)
1 dl sweetchilisås
1/2-1 röd chili
1 rödlök
1 purjolök
1 broccoli
1 stor röd paprika
2 morötter
nudlar

Skala och riv ingefära.
Pressa saft ur lime.
Finhacka chili
Blanda ingefära, limesaft, soja, sweetchilisås och chili.
Dela broccoli i mindre buketter.
Strimla alla grönsaker fint. Även broccolistammen.
Strimla fläsket och stek tills det har fin färg.
Koka nudlar och skölj i kallt vatten.
Koka grönsakerna.
Tillsätt nudlar och sås.
Blanda väl och låt allt bli varmt.

Servera fläsket bredvid eller blanda ner i wok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar