125 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilinsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
2-4 äpplen
1 tsk kardemummakärnor (kan bytas ut mot kanel ca 1 msk)
1 msk strösocker
Smält smör och låt svalna.
Rör smör, socker, vanilinsocker. Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner.
Tillsätt mjölk sist. Rör till en smet.
Smörj en springform och häll i smeten.
Klyfta och skär ut kärnhuset i äpplena. Skär dem i tunna skivor. Sick ner tätt i smeten.
Stöt kardemummakärnor och blanda med strösocker. Strö över kakan.
Jag serverar den som den är men också gott med lite glass, vispgrädde eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar