tisdag 28 december 2010

Kyckling med äggnudlar i indisk morotsröra och cashewnötter



Kyckling klubbor eller liknande
3 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
olja
svartpeppar
250 gram äggnudlar
3 morötter
1 stor gul lök
1 1/2 dl röda linser
3-4 dl grönsaksbuljong
1 tsk mald kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
1/2 dl cashewnötter

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman soja, ketchup, rosmarin och oregano med 1 msk olja och 2 krm svartpeppar. Pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med marinaden. Klicka över lite smör eller ringla över lite olja. Häll i 1 dl vatten i formen. Låt inte steka torrt utan häll i mer vatten om det behövs.
Stek i ugnen ca 30 minuter. Ös eller pensla några gånger under stektiden.

Skala och grovriv eller tunnstrimla morötterna. Fungerar utmärkt att använda potatisskalaren.
Skala och skiva löken.
Fräs morötter och lök några minuter i olja.
Skölj av linserna i kallt vatten och vänd ner bland morötterna.
Häll över buljong och tillsätt kryddorna. Puttra utan lock ca 10 minuter.
Koka äggnudlar enligt förpackningen. Häll av vattnet ordentligt.  Antingen serverar du nudlar och morotsröra för sig eller så tillsätt du äggnudlarna bland morötterna.
Strö över nötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar