4 kycklingklubbor färska
3 msk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
olja
svartpeppar
palsternacka
morot
rotselleri
potatis
1 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk oregano
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman soja, ketchup, rosmarin och oregano med 1 msk olja och 2 krm svartpeppar. Pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med marinaden. Klicka över lite smör eller ringla över lite olja. Häll i 1 dl vatten i formen. Låt inte steka torrt utan häll i mer vatten om det behövs.
Stek i ugnen ca 30 minuter. Ös eller pensla några gånger under stektiden.
Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar/stavar. Lägg i ugnssäker form.
Ringla över 1 msk olja, honung, balsamvinäger, svartpeppar, salt, oregano och rosmarin.
Om du vill så servera kycklingen ovanpå rotsakerna. Gärna en mild yoghurt eller gräddfilssås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar