fredag 31 december 2010

Förrätt - Skagenröra på mörkt bröd


ca 500 gram räkor
någon skiva rökt lax
1 1/2 dl majonäs
ca 1 tsk saft från en citron
1 tsk gräddfil
ca 1 msk färsk riven pepparot
salt
peppar
1 msk dill
ägg
avokado
stenbitsrom/löjrom
salladsblad
mörkt bröd

Tina räkorna. Hacka dem grovt.
Blanda samman räkor, dill, pepparrot, majonäs och gäddfil. Tillsätt citronsaft och smaka av med mer citron samt salt och peppar.
Koka äggen hårda. Låt kallna och skiva sedan.
Skölj salladen.
Skär avokodon.
Bred smör på brödet.
Börja med ett salladsblad, äggskivor, räkröran, lax, avokado. Dekorera tallriken med lite finhackad rödlök och stenbitsrom.
Toppa hela skapelsen med en dillkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar