Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 25 december 2010
Revbensspjäll med ugnsstekta rotfrukter
Gubben står för maten idag också. Skönt för jag har tillbringat dagen antingen bakom ratten eller med dammtrasan i handen.
Gubben blev inspirerad av Leilas matlagning och har gjort revbenen enligt hennes recept.
Revben
2,5 - 3 kg tjocka revbensspjäll
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
10-15 hela svartpepparkorn
Sticky BBQ glaze
1 dl muscovado socker
1 dl japansk soja
1 dl flytande honung
1 dl ketchup
1 tumme färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
Rotfrukter
3 morötter
ca 200 gram rotselleri
1 palsternacka
5-7 potatis
olivolja
salt
flytande honung
smör
Koka upp en stor kastrull med vatten så det täcker revbenen. Lägg i vattnet lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn. Koka revbenen långsamt i 1,5 timme.
Skala rotfrukterna och dela i jämnstora bitar. Koka i ca 5 minuter. Häll av och lägg i ugnsform. Ringla över olivolja, salt, flytande honung och balsamvinäger.Klicka över lite smör. Sätt in i ugn 200 grader i 30-35 minuter.
Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke.
Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze.
Griljera spjällen i ugnen i 200 grader i cirka 30 min. Pensla glaze någon gång till under griljering.
Servera med svarta vinbärsgele.
Etiketter:
fläskkött,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar