söndag 24 juli 2011

Köttfärsbiffar med fetostfyllning och grönsaker från Majas land


Bjuder Marcus och hans familj på mat idag. Max har bett om fetaostbiffar länge och när jag bestämmer mig för att laga dem har han åkt hemifrån. Typiskt.
Min lillebror Andreas dök också upp med sin son Leo. Det blev mat till dem också.
Gubben var uppe i Majas köksland och plockade till sig morötter, gröna bönor och gurka som han gjorde pressgurka av.
Till efterrätt blir det kaffe, melon och mazariner som Andreas hade med sig.
Biffar:
1800 gram köttfärs
2 ägg
4 msk skorpmjöl
1 dl grädde
1 burk tärnad inlagd fetaost
3 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

Blanda skorpmjöl och grädde. Låt svälla.
Hacka fetaosten lite.
Blanda ner fetaost, ägg och kryddor i skorpmjölet.
Blanda ordentligt.
Tillsätt köttfärsen.
Forma till biffar och stek.

Pressgurka:
1 gurka
2 msk ättiksprit 12 %
4 msk strösocker
6 msk vatten
2 krm salt
1 krm vitpeppar
eventuellt 1/2 knippe persilja (går bra med frusen också)

Hyvla gurkan med osthyveln.
Blanda ättika, socker, vatten och rör till det löser sig.
Krydda med salt och peppar.
Lägg i gurkskivorna.
Hacka persiljan grovt och strö över.
Låt stå kallt 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar