Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 7 juli 2011
Majas första skörd av sockerärtor
Sockerärt (Pisum sativum)
Sockerärtan en mycket gammal kulturväxt som troligen härstammar från åkerärten. Åkerärten växer vild i länderna kring Medelhavet och i Främre Asien.
Baljorna är platta och breda och kan ätas utan tillagning.
Sjud hela baljorna i lätt saltat vatten ett par minuter och ät dem varma med smör.
De passar bra som grönsak till allt och perfekta att använda i wok.
Kan frysas in direkt eller förvällas 2-3 minuter.
Ett tips är att ha i socker och salt i vattnet och direkt in i frysen så de blir kalla. Då behålls den gröna färgen bättre.
Maja bara tvättar och fryser in i påsar. Det blev fyra påsar a´ 150 gram till frysen och en påse till kylskåpet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar