lördag 16 juli 2011

Kaka med Daimglasyr

Kaka:
2  ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vanilinsocker
2 msk kakao
1 1/2 dl mjölk

Glasyr:
250 gram smör
4 dl strösocker
3 äggulor
1 msk vanilinsocker
2 dubbeldaim

Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken i smöret.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna helst med bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 15 min i 225 grader. 
Låt kakan svalna.



Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Värm under omrörning tills smeten tjocknar.
Bred glasyren över kakan.
Hacka daim och strö över.


Låt glasyren stelna. 
Skär kakan i rutor.

Mums! Mums! Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar