2 ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vanilinsocker
2 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
Glasyr:
250 gram smör
4 dl strösocker
3 äggulor
1 msk vanilinsocker
2 dubbeldaim
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och häll i mjölken i smöret.
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner de torra ingredienserna växelvis med vätskan i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna helst med bakplåtspapper i botten.
Grädda i ca 15 min i 225 grader.
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull.
Värm under omrörning tills smeten tjocknar.
Bred glasyren över kakan.
Hacka daim och strö över.
Låt glasyren stelna.
Värm under omrörning tills smeten tjocknar.
Bred glasyren över kakan.
Hacka daim och strö över.
Låt glasyren stelna.
Skär kakan i rutor.
Mums! Mums! Mums!
Mums! Mums! Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar