En vegetarisk paj med smaker som påminner om Italien. Tror jag. För jag har aldrig haft förmånen att få besöka Italien. Skulle gärna vilja. Istället fyller jag pajen med ingredienser som jag förknippar med Italien.
För att gubben ska bli nöjd får han lufttorkad skinka att äta till.
Pajdeg:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 1/2 msk vatten
Fyllning:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater i olja
svarta och gröna oliver
1/2 dl vispgrädde
4 st ägg
1-2 dl parmesanost
1 burk kronärtskockshjärtan
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater i olja
svarta och gröna oliver
1/2 dl vispgrädde
4 st ägg
1-2 dl parmesanost
Arbeta ihop smör och mjöl.
Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen tunt i en pajform.
Förgrädda i ugnen 200 grader i 10 minuter.
Finhacka löken och vitlöken.
Finhacka löken och vitlöken.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Dela kronärtskockorna i mindre bitar.
Blanda vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar.
Riv parmesanosten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar