torsdag 7 juli 2011

Pastagratäng med bacon och soltorkade tomater


Idag ska gubben iväg med jobbet på studiebesök och utfärd. Därför behöver jag inte laga så mycket mat. Hoppas han äter gott där han är.
Fjäskar lite för ungarna med en pastagratäng. Blir nog över så de kan värma ikväll.

500 gram pasta
4 paket bacon
1 dl soltorkade tomater
1  purjolök

Äggstanning:
2,5 dl grädde
3 ägg
1 burk kesella (250 gram) ricotta hade också varit gott men det finns inte att köpa i denna lilla hålan. Hade inte ens kesella utan jag köpte kvarg.
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
Låt rinna av. 
Strimla 3 paket bacon och tomater. 
Ansa och strimla purjolöken. 
Fräs bacon, purjo och tomater. 
Blanda ingredienserna till äggstanningen. 
Vänd ner baconfräset och pasta.
Blanda väl. 
Häll blandningen i en smord ugns­säker form.



Strö över lite extra riven ost.


Tillaga mitt i ugnen 225 grader ca 25 min.

Dela kvarvarande bacon och stek.
Strö bacon överst på gratängen.


 
Servera med sockerärtor, gurka och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar