måndag 18 juli 2011

Pasta Carbonara


Idag ska Max jubla. Han ÄLSKAR Carbonara. En superenkel men otroligt god pastasås. Ibland stoppar jag ner strimlad kyckligfilé också men idag blir det enbart bacon.
Du kan också använd Carbonara som grund och sedan stoppa ner vad du gillar. Lite broccoli, spenat, paprika, champinjoner osv.

4 paket bacon 
minst 5 dl grädde
3 vitlöksklyftor
3 krm svartpeppar
eventuellt 1/2 tsk salt
1-2 dl riven parmesanost (givetvis fungerar det med annan "vanlig" ost också.)
3-4 äggulor

Finhacka vitlöken.
Skör eller klipp bacon i mindre bitar.
Stek bacon och vitlök.
Tillsätt grädden.
Låt koka en stund.
Krydda med svartpeppar.
Tillsätt osten och rör ordentligt så osten smälter jämnt.
Dra av grytan från plattan.
Rör ut äggen i en skål och tillsätt under omrörning i Carbonaran.

Är du inte tillräckligt snabb så riskerar gulan att kokas av den varma såsen. Därför tycker jag det är lättare att först vispa gulorna lätt och sedan tillsätta dem i såsen.

Smaka av med eventuellt salt och kanske mer svartpeppar.

Godast tycker jag det blir om man får lov att blanda samman sås och pasta..

Servera med kokt spagetti och en grönsallad. Lite riven parmesan på toppen är också gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar