onsdag 6 juli 2011

Biff Stroganoff


Låter kanske som långkok och varmt i sommarhettan men det är faktisk motsatsen. Nötkött i strimlor och speciellt kalvinnanlår ska bara precis brynas. Steker man det för länge blir det segt och snudd på oätligt. Därför är detta en väldigt snabb rätt. Tillagas under tiden som riset kokar.

1,2 kg kalvinnanlår (eller annat nötkött)
2 gul lök
4 dl grädde
4 dl vatten
2-4 msk kalvfond
2-3 msk dijonsenap

1/2 - 1 tsk salt 
1 krm svartpeppar


Redning:
2 msk maizena
4 msk vatten

Skär köttet i centimeter breda strimlor.
Skala och skiva lök.
Bryn löken först och vänd sedan ner köttet.
Var noga med att inte bryna för länge.
Slå på grädde och vatten.
Blanda ner kalvfond och dijon.
Koka upp.
Rör ihop redningen.
Red Stroganoff till önskad tjocklek.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Serverar med kokt ris och haricots verts samt några körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar