måndag 23 maj 2016

Biffar med tzatziki

Biffar:
500 gram blandfärs
1 gul lök
2 morötter (cirka 100 gram)
1/2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och riv morötter och lök grovt.
Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
Forma till biffar och stek 3 minuter per sida.

Tzatziki:
300 gram grekisk yoghurt
1/2 gurka
1/2 solovitlök
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar

Gröp ur kärnorna ur gurkan och riv grovt.
Pressa ur vätskan och blanda ner i yoghurten.
Pressa ner vitlök.
Tillsätt vitvinsvinäger.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med kokt pasta och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar