måndag 2 maj 2016

Pasta med portabello




Bloggen har inte uppdaterats. Jag har varit tyst. I torsdags gick det inte längre och min kropp och knopp sa ifrån ordentligt. Har lovat min omgivning att ta det riktigt lugnt under några dagar.

Trots det gick jag på date med gubben och några vänner i lördags. Vi var på regionmuséet för att titta på utställningen Face the facts. Efteråt åt vi lunch tillsammans. Priset jag fick betala var att jag bröt ihop på eftermiddagen och fick tillbringa söndagen i sängen.

Idag har och tagit det lugnt och vilat efter varje fysisk eller mental ansträngning. Orkar inte mycket.

Att laga mat var väldigt roligt men jag är tacksam för att det var en enkel rätt. Har väldigt svårt att hålla koncentrationen uppe och klarar inte av att bli avbruten. Stress fungerar inte.

Detta är en väldigt snabb rätt. Såsen tillagas samtidigt som spagettin kokar. Klart det är ju som gubben så:

"Inget köd i"

Efteråt erkände han att det var väldigt gott trots avsaknad av kött.

Båda tjejerna tyckte att maten att god även om Magda helst pillade bort svampbitarna.  Hon äter rå svamp men gillar inte tillagad.

Rätten är vegetarisk eftersom jag inte har veganskt alternativ hemma.

2 portabello svampar
1/2 solovitlök
2 stora schalottenlökar
1 1/2 dl vitt matlagningsvin (några tsk vitvinsvinäger)
3 dl grädde
40 gram parmesan
1/2 - 1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Sallad:
250 gram morötter
1/2 stor purjolök
1 1/2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka upp saltat vatten och koka pastan.
Tärna svampen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Hacka persilja.
Fräs lök och svamp.
Tillsätt vin och grädde.
Låt koka i några minuter. 2-3 minuter.
Häll av vattnet från pastan.
Blanda ihop sås och pasta.
Vänd ner hälften av persiljan och parmesan.

Sallad:
Skölj purjolök och strimla.
Skala och riv morötterna grovt.
Blanda samman allt med den sparade persiljan, vinäger, olivolja, salt och svartpeppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar