fredag 13 maj 2016

Pastagratäng


Även idag blev grunden en vegetarisk rätt och den som ville fick lägga till animaliskt tillskott.

400 gram okokt pasta
1 zucchini
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 burk pizzasås
1 mozzarella
1/2 påse rucola
olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka pastan enligt paketet.
Tärna zucchini, paprika och rödlök.
Fräs grönsakerna.
Krydda med salt och svartpeppar.
Häll över pizzansåsen och koka ihop i 5 - 10 minuter.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda ihop den kokta pastan och grönsaksragun.
Häll över allt i en smord ugnsfast form.
Riv mozzarellan i mindre bitar och placera överst.
Gratinera i ugn 200 grader i 10 minuter.
Toppa gratängen med rucola.

Servera med strimlad skinka och riven parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar