torsdag 26 maj 2016

Fläskytterfilé i tomatsås




Hann inte fotografera gubbens tallrik innan han börjat äta så det blir bara en bild på fläskytterfilé i tomatsås.

700 gram fläskytterfilé

1 kg potatis
200 gram morötter

1 gul lök
1/2 solovitlök
2 1/2 vatten
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 lagerblad

2 msk olivolja
1/2 citron
1 bubbla persilja

salt
svartpeppar

Skala och dela potatis och morötter i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form.
Gnid in med olja och krydda med salt och svartpeppar.
Gratinera i ugnen 220 grader i 30 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.

Hacka lök och vitlök.
Fräs i olja utan att det får färg.
Tillsätt vatten, fond, krossade tomater, tomatpuré och lagerblad.
Låt koka under lock i 10 minuter.

Skiva köttet och krydda med salt och svartpeppar.
Stek köttet så att det får färg.

Plocka bort lagerblad från såsen.
Mixa. Var försiktig! Tomatsåsen är extrem varm.

Lägg ner köttet i såsen och koka i 6 minuter till.

Riv skalet från citronen.
Hacka persiljan.
Blanda olivolja, citronskal och persilja.

Smaka av tomatsåsen och krydda eventuellt med salt och svartpeppar.

Ringla persiljeoljan i tomatsåsen.

Servera fläskytterfilé i tomatsås med rotsaker och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar