onsdag 25 maj 2016

Kyckling med asiatiska smaker



Enligt receptet ska allt blandas ihop men jag serverade nudlar, kyckling och grönsaker var för sig. Gubben hade helst sett att allt fått gottat ihop sig men jag ser till allas önskemål. Resultatet blev att alla åt och var nöjda. Sparade faktiskt en filé hel till Maja eftersom hon tycker bättre om en hel filé än strimlor. Inga problem med att marinera hel filé tillsammans med strimlorna.


800 gram kycklingfilé
1 tumme ingefära
1/2 solovitlök
1 msk soja
1/2 dl sweetchili
200 gram morötter
1/2 broccoli
1 zucchini
1 dl vatten alternativt kokosmjölk
4 "kakor" äggnudlar

Strimla kycklingen.
Skala och riv ingefära och vitlök.
Blanda ihop ingefära, vitlök, soja och sweetchili.
Vänd ner kycklingen i dressingen.
Skala och skär moroten i slantar.
Dela broccolin i mindre buketter.
Tärna zucchini.
Koka nudlar enligt förpackningen.
Bryn kycklingen i olja i cirka 2-3 minuter.
Tillsätt grönsakerna och stek 3-4 minuter till.
Krydda med lite salt och svartpeppar.
Vänd ihop nudlar, kyckling/grönsaker samt vatten/kokosmjölk.
Låt koka in något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar