onsdag 4 maj 2016

Färsfyllda pitabröd




Familjen fick nötfärs medan jag fick Anamma vegansk färs.
Blev mycket mat till få pitabröd. Hade räckt till två förpackningar.

Gillades av alla i familjen.

600 gram nötfärs
1 klyfta vitkål
1 gul lök
1/2 solovitlök
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 chili
1 burk krossade tomater
1 förpackning pitabröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 gurka
2 tomater
1/2 frisesallad

Strimla vitkålen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek vitkål, lök och vitlök med färsen tills allt får fin färg.
Tillsätt spiskummin, paprikapulver, valt och svartpeppar.
Finhacka chili och tillsätt efter smak.
Blanda ner krossade tomater.
Koka i 5-10 minuter.
Smaka av.
Skölj grönsakerna.
Skiva tomater, tärna gurka och bryt salladen.
Värm pitabröd i 200 graders ugn i några minuter.

Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar