Hann inte fotografera gubbens tallrik innan han börjat äta så det blir bara en bild på fläskytterfilé i tomatsås.
700 gram fläskytterfilé
1 kg potatis
200 gram morötter
1 gul lök
1/2 solovitlök
2 1/2 vatten
2 msk kalvfond
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 msk olivolja
1/2 citron
1 bubbla persilja
salt
svartpeppar
Skala och dela potatis och morötter i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form.
Gnid in med olja och krydda med salt och svartpeppar.
Gratinera i ugnen 220 grader i 30 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
Hacka lök och vitlök.
Fräs i olja utan att det får färg.
Tillsätt vatten, fond, krossade tomater, tomatpuré och lagerblad.
Låt koka under lock i 10 minuter.
Skiva köttet och krydda med salt och svartpeppar.
Stek köttet så att det får färg.
Plocka bort lagerblad från såsen.
Mixa. Var försiktig! Tomatsåsen är extrem varm.
Lägg ner köttet i såsen och koka i 6 minuter till.
Riv skalet från citronen.
Hacka persiljan.
Blanda olivolja, citronskal och persilja.
Smaka av tomatsåsen och krydda eventuellt med salt och svartpeppar.
Ringla persiljeoljan i tomatsåsen.
Servera fläskytterfilé i tomatsås med rotsaker och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar