Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
fredag 17 februari 2017
Kycklingkebab i pitabröd
Max kom inom när maten precis var klar.
- Finns det mat till mig också?
Självklart. Gubben skulle på middag och avtacka en kollega så visst räckte det till Max också.
- Ligger receptet på bloggen, undrade han.
- Nej, inte än. Hur så?
- Kycklingen var god.
Så, här Max. Här har du receptet.
600 gram kycklinglårfilé
1/2 solovitlök
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 1/2 dl majonnäs
3 msk vatten
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 gurka
2 tomater
1/2 stor rödlök
1/2 påse sallad
1 påse pitabröd (6 st)
Pressa vitlöken.
Blanda hälften med spiskummin, paprika, sambal oelek, salt, svartpeppar och olivolja.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
Gnid in kryddmixen.
Stek kycklingen i 200 graders ugn i 20-25 minuter.
Blanda majonnäs, vatten, salt och svartpeppar.
Dela grönsakerna i mindre bitar.
Hacka löken.
Värm pitabröden i ugn ett par minuter.
Använd två gafflar och dra sönder kycklingen.
Ät.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar