onsdag 1 februari 2017

Pizzapaj med kalkonbacon och räkor



Vilken härlig middag som familjen fick idag. Annorlunda och snabbt.

Kan tänka mig att använda konceptet till andra fyllningar.

Vi använde en rektangulär ugnsfast form. För att utnyttja all degen.

1 förpackning pizzadeg 550 gram
1 paket kalkonbacon
1 burk räkor i lag 330 gram
2 röda lökar
1/2 solovitlök
1 påse riven ost 150 gram
5 ägg
salt
svartpeppar

Sallad:
200 gram morötter
1/2 purjolök
1/2 paket böngroddar
1/2 paket fetaost

Dressing:
1/2 citron
3 msk olivolja
salt
svartpeppar

Smörj en pajform med smör.
Lägg pizzadegen i formen och jämna till kanterna.
Skala och skiva lök och vitlök.
Stek tills löken mjuknar.
Strimla bacon och stek.
Låt rinna av på papper.
Lägg lök,bacon och riven ost ovanpå degen.
Vispa upp ägg och lite vatten.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Häll ägg över lök/bacon.
Grädda i 220 graders ugn i 20 minuter eller tills äggen stelnat.
Häll vätskan av räkorna och häll dem på den färdiga pizzapajen.

Skala och riv morötter.
Ansa och strimla purjolök.
Skölj böngroddar.
Bland allt i en skål.
Smula ner fetaosten.

Blanda citronsaft, olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Häll dressingen över salladen och blanda runt ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar