måndag 13 november 2017

Zucchinibiffar


För mig är det middag men det kan också vara ett tillbehör till grillat kött eller kyckling. Mängden vitlök är en smaksak men jag använder en hel.

1 zucchini (4-5 dl när den är riven)
knappt 1 msk salt
1 liten rödlök
1/2-1 solovitlök
3 msk majsmjöl
2 msk potatismjöl
1 msk basilika
1 krm svartpeppar

Riv zucchini och lök grovt.
Lägg i ett durkslag och tillsätt salt. Vänd runt och låt stå 15-20 minuter. (Saltet drar ut vätskan ur zucchinin).
Pressa ut så mycket du kan med händerna.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Forma till biffar. Blir 6-7 mindre biffar.
Stek/fritera i rikligt med olja i några minuter tills biffarna är gyllenbruna.


Servera med sallad och en enkel sås/dressing gjord på iFraiche och salladskrydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar