För mig är det middag men det kan också vara ett tillbehör till grillat kött eller kyckling. Mängden vitlök är en smaksak men jag använder en hel.
1 zucchini (4-5 dl när den är riven)
knappt 1 msk salt
1 liten rödlök
1/2-1 solovitlök
3 msk majsmjöl
2 msk potatismjöl
1 msk basilika
1 krm svartpeppar
Riv zucchini och lök grovt.
Lägg i ett durkslag och tillsätt salt. Vänd runt och låt stå 15-20 minuter. (Saltet drar ut vätskan ur zucchinin).
Pressa ut så mycket du kan med händerna.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Forma till biffar. Blir 6-7 mindre biffar.
Stek/fritera i rikligt med olja i några minuter tills biffarna är gyllenbruna.
Servera med sallad och en enkel sås/dressing gjord på iFraiche och salladskrydda.
Pressa ut så mycket du kan med händerna.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Forma till biffar. Blir 6-7 mindre biffar.
Stek/fritera i rikligt med olja i några minuter tills biffarna är gyllenbruna.
Servera med sallad och en enkel sås/dressing gjord på iFraiche och salladskrydda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar