Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 9 november 2017
Vegansk grillbit med klyftpotatis och grönpepparsås
Igår förberedde jag seitan"kött" och idag stekte jag "köttbiten". Kryddade med lite grillkrydda. Såsen är smakrik så jag ville inte ha en köttbit med kryddor som inte samsas med grönpeppar.
Familjen fick karré och sås gjorde på grädde, mjölk och kalvfond.
Receptet till seitan kommer från Connie's RAWsome kitchen.
Seitankött (blir 3 "kotletter"):
1,2 dl seitan pulver (wheat gluten)
1 1/2 msk svamppulver (mixad torkad svamp)
1/2 msk agar agar (pulver)
1/2 tsk kakao
1/2 msk snabbkaffe (pulver)
1/2 tsk salt
4 msk panko
1/2 liten rödbeta
1,2 dl vatten
2 msk olivolja
2 klyftor gul lök
Buljong:
5 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver
1/2 liten gul lök
1/2 solovitlök
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Mixa rödbeta, gul lök, vatten och olivolja.
Blanda ihop allt och knåda till en deg.
Ett perfekt tillfälle att ta ut alla aggressioner.
Dela degen i tre delar.
Kavla ut till "kotlett" ungefär 1/2-1 cm tjock.
Låt vila i 15 minuter.
Koka upp buljongen.
Tillsätt "köttet" och låt småputtra i 45 minuter.
Låt vila i kylskåpet tills det ska tillagas.
Krydda och stek i mjölkfritt smör cirka 3 minuter per sida.
Grönpepparsås (1 person):
knappt 1/2 tsk torkad grönpeppar
1/2 dl iMat
1 dl havremjölk
2 krm grönsaksbuljongpulver
soja
svartpeppar
Stöt grönpeppar i en mortel. Använd gärna mindre till att börja med och tillsätt mer om du vill ha en starkare smak.
Fräs grönpeppar i mjölkfritt smör i en kastrull.
Häll i iMat, havremjölk och buljongpulver.
Låt puttra i minst 5 minuter. Gärna längre.
Smaka av med soja och svartpeppar.
Red med Maizena redning om det behövs.
Servera med klyftpotatis, råstekt brysselkål, stekta champinjoner och salsa.
Etiketter:
sås,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar