Niklas upptäckte att jag hade köpt champinjoner och bestämde sig för att göra soppa. Jag hittade detta recept på ica.se. Lite modifierat men i stort samma recept.
En riktigt god soppa och den gick extra snabbt eftersom Niklas lagade den igår. Bara att värma upp soppan medan de varma mackorna grillades i ugnen.
Till och med Magda som inte är så förtjust i svamp gillade den.
Hade gått utmärkt att veganisera men eftersom vi inte hade alternativa mejeriprodukter hemma så fick jag helt enkelt äta annan mat. Tur att jag alltid har något i frysen.
500 gram champinjoner
1 gul lök
1 tsk timjan
2 msk grönsaksbuljongpulver
2 dl vatten
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse
2 msk kallt vatten
salt
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse
2 msk kallt vatten
salt
svartpeppar
Grovhacka 75 % av champinjonerna.
Skala och hacka löken.
Fräs champinjoner och lök i en stor gryta tills löken blir mjuk.
Tillsätt timjan, buljongpulver, vatten, grädde och mjölk.
Fräs champinjoner och lök i en stor gryta tills löken blir mjuk.
Tillsätt timjan, buljongpulver, vatten, grädde och mjölk.
Låt koka ca 10 minuter under lock.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Om du använder matberedare så låt soppan svalna först. Det är INTE kul att mixa varm soppa. Lita på mig.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Om du använder matberedare så låt soppan svalna först. Det är INTE kul att mixa varm soppa. Lita på mig.
Skiva den kvarvarande svampen och stek
Tillsätt svampen i soppan.
Tillsätt svampen i soppan.
Koka upp igen och red eventuellt med majsstärkelse utrörd i kallt vatten.
Låt sjuda i 5 minuter.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Smaka av soppan med salt och peppar.
Servera med gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar