måndag 12 oktober 2020

Champinjonsoppa



Niklas upptäckte att jag hade köpt champinjoner och bestämde sig för att göra soppa. Jag hittade detta recept på ica.se. Lite modifierat men i stort samma recept.

En riktigt god soppa och den gick extra snabbt eftersom Niklas lagade den igår. Bara att värma upp soppan medan de varma mackorna grillades i ugnen.

Till och med Magda som inte är så förtjust i svamp gillade den.

Hade gått utmärkt att veganisera men eftersom vi inte hade alternativa mejeriprodukter hemma så fick jag helt enkelt äta annan mat. Tur att jag alltid har något i frysen.

500 gram champinjoner
1 gul lök
1 tsk timjan
2 msk grönsaksbuljongpulver
2 dl vatten
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk majsstärkelse
2 msk kallt vatten
salt 
svartpeppar

Grovhacka 75 % av champinjonerna­. 
Skala och hacka löken­.
Fräs champinjoner och lök i en stor gryta tills löken blir mjuk.
Tillsätt timjan, buljongpulver, vatten, grädde och mjölk­. 
Låt koka ca 10 minuter under lock­.
Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare.­ Om du använder matberedare så låt soppan svalna först. Det är INTE kul att mixa varm soppa. Lita på mig.
Skiva den kvarvarande svampen och stek 
Tillsätt svampen i soppan. 
Koka upp igen och red eventuellt med majsstärkelse utrörd i kallt vatten­. 
Låt sjuda i 5 minuter.­
Smaka av soppan med salt och peppar­. 

Servera med gott bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar