torsdag 8 oktober 2020

Gyros i pitabröd



Inte lätt att få en snygg bild på dagens middag men gott var det. Ett bra alternativ till taco som gubben inte alls är förtjust i. 
Jag använde mig att ett veganskt kebabalternativ från Schysst käk som var riktigt bra.


Köpte en grill- och kebabsås från Felix som passade utmärkt till. Gubben tyckte att den var stark men han är som han är.

Vilka grönsaker som du ska ha till väljer du själv. Ta vad du gillar. Jag pressade lite lime och strödde över salt på avokadon för att den inte skulle bli brun innan vi åt.



Pitabröden kom också från Schysst käk och de var goda men gubben tyckte att de var små. Tortilla hade också fungerat utmärkt. Jag tog just dessa faktiskt för att det var 5 bröd i varje förpackning. De andra sorterna som fanns i butiken var det bara 4 pitabröd i.

1 kg benfri karré
3 tsk paprikapulver
3 tsk spiskummin
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Vitlökssås:
2 dl majonnäs
1 dl vatten
1 solovitlök
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Tillbehör:
pitabröd
tomat
gurka
isbergssallad
majs
avokado
gul lök
röd paprika

Skiva och strimla köttet tunt.
Blanda ihop de torra kryddorna och vänd ner bland köttet. Använd gärna händerna och blanda ordentligt för att alla strimlor ska få kryddor. 
Låt stå i 15 minuter (minst).

Vispa ihop majonnäs och vatten.
Pressa ner vitlök och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt stå kallt tills servering.

Skär alla grönsaker i mindre bitar.

Stek köttet på hög värme i rikligt med olja/smör tills köttet är genomstekt. Går riktigt fort och undvik att översteka karré.



Värm pitabröden i brödrost 1 minuter eller i 170 grader ugn i 2 minuter.

Servera gyros med pitabröd, grönsaker, vitlökssås och eventuellt en kebabsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar