onsdag 7 oktober 2020

Potatis- och rotsellerisoppa



Ytterligare en enkel, god och mättande soppa. Vi ska verkligen försöka att ha soppa en dag i veckan nu under den kalla årstiden. Man blir så varm inombords av varm soppa. 

Tillbehören idag gjorde soppan mer matig och givetvis kan man byta ut mot annan korv om man inte gillar isterband. 

Det blev en matlåda till Magda och gubben körde inom med mat till mamma också. Tyvärr tog korvtillbehöret slut så jag toppade hennes soppa med lite hackad persilja istället.



1 stor gul lök
8-12 potatis
ca 400 gram rotselleri
1-2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 msk grönsaksbuljongpulver
1-2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 liter vatten
3 dl grädde 

1 liten röd lök
4 isterband
1/2 kruka persilja

Skala lök, potatis och rotselleri.
Skär i bitar.
Stek löken i en stor kastrull tills den får lite färg.
Tillsätt timjan och rotselleri.
Stek ytterligare några minuter.
Tillsätt potatis, vatten och buljongpulver.
Låt koka i 20 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
Mixa soppan slät.
Tillsätt grädde och smaka av med vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.
Koka upp.

Strimla löken.
Skär bort skinnet från isterbanden och dela i mindre bitar.
Hacka persiljan.
Fräs isterbanden och tillsätt löken. 
Stek tills löken är mjuk och vänd då ner persiljan.

Servera soppan med isterbandsfräs och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar