- Åh, mamma! Detta var gott, utbrister Magda. Köttet är så gott. Jag gillar detta köttet.
När det kommer från någon som har svårt för "gummi"karré så känns det härligt.
Jag stekte hel karré i ugn men receptet och kryddningen passar lika bra till skivad karré som du steker på spisen.
Kryddig karré:
1,1 gram karré i bit
1 msk spiskummin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rostade rotfrukter:
1 kg potatis
400 gram morötter
1 kg potatis
400 gram morötter
1 stor palsternacka
Dragonkräm:
3 dl Cream Fraiche
1 1/2 - 2 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm svartpeppar
3 dl Cream Fraiche
1 1/2 - 2 tsk dragon
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 - 1 krm svartpeppar
Skala och dela potatis, palsternacka och morot i mindre bitar.
Lägg i en ugnsfast form.
Gnid in rotsakerna i olja och krydda med salt och peppar.
Gratinera i ugn 220 grader i cirka 30 minuter.
Blanda spiskummin, rökt paprikapulver, salt och svartpeppar.
Gnid in kryddblandningen runt om köttet.
Stek köttet runt om så det får fin stekyta.
Stek färdigt i 220 graders ugn i 30 - 40 minuter tills innertemperatur är 68-80 grader.
Låt vila och skär sedan i skivor.
Om någon vill ha köttet mer stekt eller om det inte skulle vara helt klart kan du steka skivorna på spisen i någon minut.
Blanda creme Fraiche med dragon, vinäger, salt och svartpeppar.
Blanda creme Fraiche med dragon, vinäger, salt och svartpeppar.
Servera rotsaker, karré och dragonkräm med grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar