Fisk är verkligen en snabbrätt. Jag lät fisken tina lite innan jag la den i grytan. Du kan lägga i den som frusen men tänk då på att låta den småputtra lite längre. Använder du färsk fisk går det mycket snabbare.
Koka inte för hårt och inte för länge.
600 gram torskfilé
1 gul lök
1 gul lök
2 morötter
1/2 citron
1 kruka dill
1 dl vatten
3 dl grädde
2 msk kycklingfond
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Hacka löken fint.
Skär morötter i slantar.
Fräs lök och morötter i smör utan att det får färg. Löken ska mjukna.
Riv det yttersta skalet på citronen.
Pressa ut saften.
Tillsätt vatten, grädde, kycklingfond, citronsaft och citronskal.
Låt småkoka tills morötterna börjar mjukna.
Hacka dill och tillsätt.
Dela torsken i mindre bitar.
Smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Tillsätt fisken och låt allt småputtra i 5 minuter. Gärna under lock.
Servera med kokt potatis, ärtor, rårivna morötter och en citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar