Ett bra recept på kycklingklubbor i ugn. Jag använder idag en marinad med vitlök, rosmarin och oregano som kryddning men du kan testa med de örter som du gillar. Kanske vill du bara krydda med grillkrydda eller kanske använda en färdig grillolja. Det går alldeles utmärkt.
När det gäller kyckling är det väldigt viktigt att kycklingen är klar men inte överstekt. Det är väldigt lätt att man steker kyckling för länge av rädsla för att den inte ska vara klar. Använd därför termometer.
Jag tycker också att med lite vatten i botten så blir inte kycklingen lika lätt torr. Fast om du frågar min gubbe så är all kyckling torr men kyckling med ben brukar han acceptera.
Jag serverade kycklingen med ugnsstekt potatis och morötter samt sallad.
1 kg kycklingklubbor
2 1/2 msk kinesisk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk olja
2 1/2 msk kinesisk soja
1 msk ketchup
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk olja
1/2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1/2 solovitlök
smör
1 dl vatten
1-2 krm svartpeppar
1/2 solovitlök
smör
1 dl vatten
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda soja, ketchup, rosmarin, oregano, pressas vitlök, olja, salt och svartpeppar.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på glazen.
Klicka över lite smör.
Häll vatten i botten av formen.
Stek i 220 graders ugnen i 30-45 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.
Stek i 220 graders ugnen i 30-45 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig.
Ös ett par gånger. Häll på mer vatten om det behövs.
Innertemperaturen ska vid benet vara 82 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar