Otroligt snabb kycklinggryta som även passar att serveras med ris eller annat gryn.
Jag gjorde samma recept till mig men använde Astrid och aporna k*ckl*ngbitar istället. Blev riktigt gott.
Tänk på att inte steka kycklingen allt för mycket. Det räcker med att den byter färg till vit. Den kokas klar i grädden. Ju mindre bitar du har desto snabbare går det. Är du osäker så ta upp en kycklingbit och dela för att se så den är klar.
800 - 900 gram kycklingfilé
1 solovitlök
1 stor gul lök
1 solovitlök
1 stor gul lök
3 - 4 dl grädde (IMat)
1 1/2 - 2 tsk timjan (torkad)
1 msk hönsfond (grönsaksbuljong)
2 - 3 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk citronsaft
Skala och skär löken i klyftor.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Bryn kyckling och lök tills de får lite färg och löken mjuknar.
Pressa ner vitlöken.
Tillsätt timjan, fond, kinesisk soja, salt och svartpeppar.
Låt koka i 5 - 10 minuter beroende på hur hårt du brynt kycklingen.
Smaka av med citronsaft och eventuellt mer salt och svartpeppar.
Red eventuellt med lite maizena utrört i vatten.
Servera med kokt potatis, kokta morötter och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar