torsdag 6 oktober 2011

Kotlett med ädelostsås


Inte mycket ork i kroppen idag. Kunde inte ens glädjas åt att Tranströmer fått Nobelpriset i litteratur. DÅ är det illa. Riktigt illa.
Så enkel matlagning och avbokning av kvällens aktiviteter får det bli idag.

6-8 kotletter beroende på storlek
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
6 dl mjölk eller grädde
2-3 msk kalvfond
ca 200 g ädelost
1/2 kruka persilja

Krydda kotletterna med salt och peppar.
Stek 3-5 minuter per sida.
Ta upp kotletterna.
Häll mjölk/grädde och fond i stekpannan.
Koka i 5 minuter.
Smula i osten och låt den smälta.
Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
Lägg ner kotletterna i såsen och låt dem bli varma igen.
Hacka persiljan.
Strö över persilja.
Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar