tisdag 11 oktober 2011

Potatisbullar med extra innehåll av bacon

Hur roligt det än är att göra olika saker så våndas jag av att veta att jag blir "straffad". Men ibland måste man ta det onda för annars vore livet bra tråkigt.

Söndag och måndag var det mycket aktivitet och idag får jag bita i det sura äpplet. Kroppen vill inte, huvudet spränger och huset ser ut som om det varit tredje världskriget innanför dörrarna.

Försöker få undan det värsta och satsar på god mat för familjen. Stackarna har ju inte haft mamma vid spisen. ;D

Det går utmärkt att göra denna rätten vegetarisk genom att utesluta bacon och istället stoppa i hackade grönsaker/rotfrukter eller corn. Eller göra enkla potatisbullar utan extra innehåll och servera alternativet bredvid.

Ska ha lite ork för att ta mig till jobbet ikväll.


Detta blev inte särskilt lyckat. Vet inte vad som gick fel men jag tror att mina potatisar inte tyckte om att bli mos. Vattnigt och ville inte hålla ihop. Vågade till slut inte tillsätta mer vetemjöl. Var rädd att det skulle smaka konstigt.
Jag stekte potatisbullarna på spisen och avslutade med ugnen 150 grader i 10 minuter.
Trots det blev det bara pannkaka av allt. 


Undrar om mitt humör kanske har med saken att göra. Så jag raderar receptet tills jag har lyckats göra potatisbullarna. Vill inte sprida misslyckandet vidare.


Gubben åt av potatisbullarna när han kom hem och han tyckte de var goda. De hade stelnat när de kallnat. 


Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och ånga av potatisen.
Pressa potatisen genom en potatispress och blanda med mjölken till ett mos.
Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar.
Hacka skinka och soltorkade tomater och blanda ner i moset.
Gör bullar av moset.
Platta till dem och vänd dem i ströbröd.
Stek bullarna på svag värme på båda sidor.

Servera med rivna morötter och mechesallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar