lördag 15 oktober 2011

Pizza med pizzasallad


Lördag och Lotta blir pizzasugen.
Detta receptet räcker till två braspannor pizza. Gjorde en vuxen enligt receptet och en barnvänlig med enbart bacon och ost.

Pizzadeg:
1 paket jäst
3 dl vatten
4 msk olivolja
2 kryddmått salt
6-8 dl vetemjöl

Lös jästen i 37 gradigt vatten.
Tillsätt olja, salt och mjöl, lite åt gången.
Arbeta degen seg och smidig.
Strö över lite mjöl och låt degen jäsa till ca dubbel storlek.
Går utmärkt att göra degen dagen innan och låta den vila i kylskåp över natten.

Pizzasallad:
500 gram vitkål
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk vinäger
2 tsk oregano
1 tsk salt
4 krm svartpeppar

Strimla vitkål fint.
Blanda samman dressingen.
Häll över vitkålen.
Låt salladen gärna dra en stund i kylskåp.

Tomatsås:
1 burk passerade tomater
1 gul lök
4 msk olivolja
1 msk ketchup
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk oregano

Hacka och fräs gul lök och vitlök i oljan.
Tillsätt tomat och kryddor.
Koka under lock på svag värme.
Rör om då och då.
Sila tomatsåsen.



Fyllning:
1 1/2 paket bacon
1 stor gul lök (strimlad)
inlagd röd paprika
feferoni (hackad)

Pizzabakning:Arbeta upp degen, först i bunken och sedan på bordet.
Vill du göra individuella pizzor så dela degen i 4-8 mindre bullar.
Låt degen jäsa lite till.
Kavla ut dem till runda tunna pizzor.
Eller gör pizzan över hela ugnsplåten.
Lägg pizzan på plåt.
Fördela fyllningen över.



Grädda på 250 grader i 10-15 minuter.

Servera med pizzasallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar