Limemousse dekorerad med grädde, ljusa chokladknappar samt Majas chokladlöv |
Chokladganache dekorerad med grädde, skivad banan, pudrad kakao samt Majas chokladlöv |
Idag har släkten varit här och firat Magda på hennes 12-års dag. Det bjöds på tårta och kaffe. Saft åt dem som inte gillar Gevalia så klart.
Vi gjorde en tårta med chokladganache och en med limemousse. Jag gillade limetårtan bäst. Detta receptet räckte gott och väl till två lager.
Jag fixade till fyllningen och vispade grädden. Sedan spritsade gubben tårtorna och jag och Maja dekorerade.
Limemousse:
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl matlagnings yoghurt
1 1/2 dl socker
1-2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft från 4 limefrukter
6 gelatinblad
Blötlägg gelatin.
Pressa saften ur lime.
Vispa grädde lätt.
Vispa crème fraiche, matlagnings yoghurt och socker tills sockret löst sig.
Smält gelatinet i limesaften och rör sedan ner i fraiche/yoghurt blandningen tillsammans med limeskalet.
Vispa grädden lätt och vänd ner den i blandningen.
Låt stelna i kylskåpet.
Maja hade ett eget projekt och det var dekorationen på tårtan.
Hon smälte både ljus och mörk blockchoklad i vattenbad.
Penslade sedan rengjorda blad med chokladen.
Lät löven stela i kylskåp under natten.
Pilla försiktigt bort lövet och du har ett chokladlöv att dekorera din tårta med.
Kladdigt men choklad är mumma |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar