Magda vänder ner mjöl |
I morgon fyller Magda 12 år och idag bakar vi tårtbottnar. Tårtan dekoreras i morgon.
6 st ägg
3 dl strösocker
1½ msk vatten
2 1/4 dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vanilinsocker
Smöra och bröa en rund form på ca 25 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vatten.
Sikta ner vetemjöl blandat med potatismjöl, bakpulver och vanilinsocker.
Vänd ner med slickepott.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 200 gram i ca 45-55 minut.
Täck med ugnsfolie i slutet av tiden om kakan börjar bli för mörk. Pröva med en sticka. Tårtbotten är klar när stickan är torr.
Låt bottnen svalna lite. Stjälp upp på galler och låt kallna.
3 dl strösocker
1½ msk vatten
2 1/4 dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vanilinsocker
Smöra och bröa en rund form på ca 25 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vatten.
Sikta ner vetemjöl blandat med potatismjöl, bakpulver och vanilinsocker.
Vänd ner med slickepott.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 200 gram i ca 45-55 minut.
Täck med ugnsfolie i slutet av tiden om kakan börjar bli för mörk. Pröva med en sticka. Tårtbotten är klar när stickan är torr.
Låt bottnen svalna lite. Stjälp upp på galler och låt kallna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar