måndag 31 oktober 2011

Tjejerna lagar stuvade makaroner och falukorv



Nu orkar jag inte gå med huvudvärk längre. 4 veckor räcker. Så idag ringde jag äntligen för att kolla ögonen. Tror det är de som är orsaken till huvudvärken. Blev hänvisad vidare och har fått tid i Kristianstad.

Därför tar tjejerna hand om matlagningen. Stuvade makaroner och falukorv enades de om.
Majas första fråga var:

- Finns recept på bloggen? Då fixar vi det.

Jag är helt övertygade om att de klarar av det.

8 dl Gammeldags Ideal makaroner
8 dl mjölk
50 gram smör
5-6 msk mjöl
ca 1 tsk salt
1 krm vitpeppar (några varv på kvarnen. smaka. eventuellt mer)

Koka makaronerna i lättsaltat vatten.
Häll av.
Vispa ut mjölet i lite av mjölken.
Smält smöret och häll i resten av mjölken.
Koka upp och vispa ner redningen.
Koka på svag värme under tiden du vispar tills stuvningen tjocknar.
Krydda. Smaka om du behöver mer kryddor.
Blanda ner makaronerna.

Servera med stekt falukorv och rårivna morötter.

4 kommentarer:

  1. ;) jag kör ju på gammaldagsvis och kokar i mjölk direkt och reder sedan av om jag måste. Salt har jag inte i utan lite strösocker istället (också gammalt tips)
    Vi hade stuvade makaroner och prinskorv i går - är sååå gott!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar inte kokande mjölk. Strösocker försöker smaken och bra i mycket. Såsen, potatismos mm. Dock tycker jag att stuvning kräver salt. Stuvade makroner kräver ganska mycket. Roligt att man gör olika. Vi gillar olika.

    SvaraRadera
  3. Förhöjer smaken skulle det vara. :-D

    SvaraRadera
  4. När jag har snålt om tid brukar jag göra som du men det märker kärleken direkt och undrar vad jag gjort med makaronerna. Salt finns i prinskorven så det räcker och blir över. Tror nog att de flesta gör som du när de stuvar makaroner. (Kan ju också förklara varför Maja tycker att mina stuvade makaroner smakar konstigt ;) )

    SvaraRadera