torsdag 13 juli 2017

Ugnsbakad lax med citronsås


Gubben kommer hem före mig och lagar maten. Han tyckte att fisken blev väldigt god. Såsen var också god. Eftersom han hade kycklingfond i såsen smakade inte jag den så jag kan inte bekräfta eller dementera. När jag lagar mat brukar jag göra tillbehören veganska så jag också kan äta av det men gubben håller sig strikt efter receptet.

600 gram lax
1/2 gul lök
1 påse bladspenat
1/2 påse riven prästost
1/2 citron
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
1 paket sockerärtor
salt
svartpeppar
vitpeppar

Hacka lök fint.
Fräs i smör tillsammans med spenaten.
Krydda med salt och svartpeppar.
Dela laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.
Krydda med salt och vitpeppar.
Fördela spenatblandningen över laxen och riv över ost.
Gratinera i 180 graders ugn i 15-20 minuter.
Riv det yttersta skalet på citronen.
Pressa ur saften.
Koka upp vatten, fond och creme fraiche.
Vänd ner citronsaft och citronskal.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med kokt potatis och sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar