Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 13 juli 2017
Ugnsbakad lax med citronsås
Gubben kommer hem före mig och lagar maten. Han tyckte att fisken blev väldigt god. Såsen var också god. Eftersom han hade kycklingfond i såsen smakade inte jag den så jag kan inte bekräfta eller dementera. När jag lagar mat brukar jag göra tillbehören veganska så jag också kan äta av det men gubben håller sig strikt efter receptet.
600 gram lax
1/2 gul lök
1 påse bladspenat
1/2 påse riven prästost
1/2 citron
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
1 paket sockerärtor
salt
svartpeppar
vitpeppar
Hacka lök fint.
Fräs i smör tillsammans med spenaten.
Krydda med salt och svartpeppar.
Dela laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form.
Krydda med salt och vitpeppar.
Fördela spenatblandningen över laxen och riv över ost.
Gratinera i 180 graders ugn i 15-20 minuter.
Riv det yttersta skalet på citronen.
Pressa ur saften.
Koka upp vatten, fond och creme fraiche.
Vänd ner citronsaft och citronskal.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera med kokt potatis och sockerärtor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar