måndag 31 juli 2017

Nudelwok



Får ofta höra:

"Det måste vara jobbigt att du äter veganskt och familjen äter kött. Stå och laga två rätter varje dag."

Oftast ser det ut som idag. Vi äter alla samma mat och vi har bara olika tillbehör. Famuljen sitt animaliska och jag något annat.

Idag serverar jag en supersnabb och enkel wok. Använd de grönsaker du gillar. Böngroddar och sockerärtor passar också bra.


600 gram varmrökt sidfläsk
1 liten tumme ingefära
1 lime
2 msk soja
1/2 dl sweetchilisås
1/2 röd chili
1 rödlök
1/2 purjolök
1 broccoli
1 röd paprika
2 morötter

Skala och riv ingefäran.
Lägg i en liten skål.
Pressa saften ur limen.
Häll limesaft över ingefäran tillsammans med soja och sweetchilisås.
Blanda.
Strimla fläsket.
Kärna ur chilin och hacka fint.
Skala och strimla rödlök.
Strimla purjolök.
Dela broccolin i små buketter.
Skala morötter och dela i mindre bitar.
Strimla paprikan.
Koka nudlar enligt förpackning och spola med kallt vatten.
Bryn köttet på hög värme så det får fin färg.
Lägg på papper eller i durkslag så att fettet rinner av.
Fräs grönsakerna.
Tillsätt nudlar och sås.
Låt allt bli varmt.
Servera fläsket bredvid eller tillsätt det i woken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar