måndag 3 juli 2017

Vårrullar med nudlar och sallad



Familjens vårrullar innehöll fläskfärs medan min innehöll Anamma färs. Inte särskilt svårt att göra min mat vegetarisk.

600 gram fläskfärs
200 gram morötter
1/4 vitkål
1/2 solovitlök
1 msk röd currypasta
1/2 msk fisksås  (för vegetarisk - uteslut eller ersätt med några droppar soja)
1 ägg (kan uteslutas utan problem)
1 paket filodeg


Skala och riv morötterna.
Strimla vitkålen tunt.
Stek grönsakerna och färsen i olja.
Krydda med pressad vitlök, röd curry, fisksås, 3 krm salt och 1 krm svartpeppar.
När färsen är genomstekt dra bort från värmen och rör ner ägg.
Pensla kanterna på filodeg.
Lägg köttfärsröra på och rulla ihop.
Lägg med skarven ner i smord form.
Pensla med olja.
Stek i 200 graders ugn i 10 - 12 minuter.

Servera med nudlar, sallad, sweet chilisås och soya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar