Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 3 juli 2017
Vårrullar med nudlar och sallad
Familjens vårrullar innehöll fläskfärs medan min innehöll Anamma färs. Inte särskilt svårt att göra min mat vegetarisk.
600 gram fläskfärs
200 gram morötter
1/4 vitkål
1/2 solovitlök
1 msk röd currypasta
1/2 msk fisksås (för vegetarisk - uteslut eller ersätt med några droppar soja)
1 ägg (kan uteslutas utan problem)
1 paket filodeg
Skala och riv morötterna.
Strimla vitkålen tunt.
Stek grönsakerna och färsen i olja.
Krydda med pressad vitlök, röd curry, fisksås, 3 krm salt och 1 krm svartpeppar.
När färsen är genomstekt dra bort från värmen och rör ner ägg.
Pensla kanterna på filodeg.
Lägg köttfärsröra på och rulla ihop.
Lägg med skarven ner i smord form.
Pensla med olja.
Stek i 200 graders ugn i 10 - 12 minuter.
Servera med nudlar, sallad, sweet chilisås och soya.
Etiketter:
köttfärs,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar