lördag 26 augusti 2017

Vegansk kalops


Gubben lagade kalops till många idag. Oskars mormor, mamma och äldsta lillasyster är på besök och vi passade på. Har inte blivit mycket umgänge denna sommaren. Orken finns inte. Tir man har en hejare till gubbe som gillar att bjuda.

Jag fick egen kalops som givetvis var vegansk.


Väldigt gott och alla blev mätta.
Efter maten samlades ungdomarna ute och njöt av sommarkvällen. Är det den sista?


Känns som gamla tider. Alla röster och skratt.

Detta receptet räckte till två väl tilltagna middagar och en rejäl lunchlåda åt mig.

1 förpackning Oumph Grill
1 gul lök
1 röd lök
1 burk iFraiche
1 dl iMat
1 1/2 msk röda vinbärssylt
1/2 dl kinesisk soja
4 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 krm riven muskot

Skala och dela gul lök i stora bitar.
Skala och hacka röd lök i småbitar.
Stek löken i olja tills den mjuknar.
Tillsätt Oumph och stek tills det får fin färg.
Blanda i iMat, iFraiche, soja, sylt och kryddpepparkorn.
Smaka av med muskot.
Låt grytan småputtra tills den tjocknar.

Servera med kokt potatis, röda vinbörssylt och inlagd gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar