måndag 7 augusti 2017

Enkel potatissallad med het avokadokräm


Idag gjorde gubben färsbiffar och Anamma-burgare som serverades till enkel potatissallad och het avokadokräm. Så mumsigt. Riktigt fräsch potatissallad och fantastiskt god avokadokräm. Blandade grönsaker serverades också till.

1 kg potatis 
1 liten rödlök 
1/2 påse babyspenat 
1 1/2 msk olivolja 
1 tsk vitvinsvinäger 
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar 

Skala och skär potatis i klyftor. 
Lägg i en ungfast form.
Ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar. 
Gratinera i ugn 200 grader i 20-25 minuter eller tills klara.
Strimla lök fint och blanda ner potatis tillsammans med spenat.
Vänd ner olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar. 

2 avokado
1/2-1 röd chili
1-1 1/2 tsk vitvinsvinäger 
3 krm salt
1/2-1 krm svartpeppar 

Gröp ur  avokado och mosa innehållet. 
Riv vitlök och finhacka chili.
Blanda vitlöj,  chili, vitvinsvinäger och avokado.
Krydda med salt och svartpeppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar