måndag 25 december 2017

Rödkålsallad med apelsin och valnötter - Middag del 3


En annan "grönsak" som bör finnas på julbordet är rödkål och här satsade jag på en frisk sallad.

Denna salladen är riktigt god och fräsch. Den passar även till sommarens grillfest.

1 litet rödkålshuvud
2 apelsiner
2 msk olivolja
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka persilja
50 gram valnötter

Strimla rödkålen fint och lägg den i en bunke.
Pressa en av apelsinerna.
Blanda apelsinsaft, olja, socker, salt och svartpeppar.
Häll dressingen över rödkålen och blanda väl.
Jag tycker att det var enklast att blanda allt i en fryspåse och skaka den då och då medan salladen vilar i kylskåpet i minst 2 timmar.
Skala den andra apelsinen och filéa ut klyftorna.
Dela filéerna i mindre bitar.
Grovhacka persilja och valnötter.
Blanda i ingredienserna (spara lite av persiljan) rödkålen och smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.
Toppa med lite persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar