tisdag 12 december 2017

Sparrissoppa med Pulled Oumph



Idag serverar jag en vegansk soppa men den går givetvis att tillaga med animaliska ingredienser istället. Jag serverar med Pulled Oumph men räkor, kräftstjärtar eller skinka fungerar för den som vill ha det.

1 gul lök
1/4 - 1/2 solovitlök
1 1/2 knippe sparris
rädisor
2 msk grönsaksbuljongpulver
1 liter vatten
5 dl iMat
1/2 - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka lök och vitlök.
Skiva rädisor.
Skär bort nedersta delen av sparrisen. Det som är hårt/träig.
Dela sparrisen i mindre bitar men spara topparna för att lägga i soppan efter mixningen.
Fräs löken och sparris utan att det får färg.
Tillsätt buljongpulver och vatten.
Koka upp och låt koka i minst 5 minuter, gärna längre.
Tillsätt iMat, salt och svartpeppar.
Koka upp igen och låt koka i ytterligare minst 5 minuter.
Mixa soppan slät.
Smaka av om det behövs mer salt och svartpeppar.
Lägg i topparna från sparrisen och rädisor.

Lägg Pulled Oumph i botten av tallriken och häll soppan över. Servera ett gott bröd till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar