fredag 16 mars 2018

Pulled pork - slowcooker

Fredagsmiddag med hälften av klanen. Maja och Magda med sina respektive och givetvis lilla Aurora också.

Började med maten redan klockan 9 så slowcookern var igång i 8 timmar. Familjen tyckte att det var riktigt gott. Själv åt jag pulled Oumph.

1 1/2 kg fläskkarré
1 dl coca-cola
1 stor gul lök
2 solovitlökar
1 1/2 msk farinsocker
1 1/2 tsk mald koriander
1 1/2 tsk mald spiskummin
1 1/2 dl ketchup
1 1/2 msk whiskey
1 - 1 1/2 msk chipotlepasta

Finhacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök och lägg ner i slowcookern.
Stek köttet så det får en fin stekyta.
Lägg köttet ovanpå löken.
Rör ihop såsen och häll över.
Koka 7-9 timmar på låg. 
Dra isär köttet med en gaffel.

Picklad rödlök:
3 rödlökar
0,75 dl ättiksprit
1 1/2 dl strösocker
3 dl vatten

Skiva rödlök fint.
Blanda ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda tills sockret smälter. Blanda lagen och rödlöken i en burk med lock. Går också bra i en skål.
Låt stå tills allt svalnat.
Ställ in i kylskåp tills servering.

Coleslaw:
vitkål
2 morötter
2 - 3 dl creme fraiche (iFraiche)
1/2 - 1 dl majonnäs (kan uteslutas)
1 - 1 1/2 tsk Dijon senap
1/2 tsk socker
1/2 - 1 tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar

Strimla 1 - 1 1/2 liter vitkål.
Skala och riv morot.
Lägg vitkålen i en skål och häll kokande vatten över.
Låt stå i 4 minuter.
Häll av vattnet och spola kålen med kallt vatten.
Rör ihop creme fraiche, Dijon, socker, salt och svartpeppar.
Blanda ner kål och morot.
Låt stå kallt tills servering.





Servera med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar