tisdag 13 mars 2018

Ugnspannkaka med bacon

Fläskpannkaka säger en del men hos oss är det bacon i och kallas för ugnspannkaka. Orsaken till att vi har bacon i är att Maja och Magda hade väldigt svårt för konsistensen av fläskbitarna. Har man två barn med selektivt ätande så gör man förändringar så att de äter. I alla fall om man är som jag.

Visst ska man äta det som serveras men var själv ärlig och erkänn att du i lunchbuffén inte tar av de där sakerna som du inte gillar. Varför ska vi vuxna då tvinga barn att äta sådant de inte tycker om?

Man ska smaka. Absolut! Men om det visar sig att man inte gillar broccoli tycker jag inte att man ska bli tvingad att äta det. Låt det istället gå en tid. Låt broccoli finnas på bordet och kanske en dag är barnet redo för att testa igen. Var en förebild och ät broccoli. Visa att du tycker att det är gott.

Nu är situationen med selektivt ätande inte så att man inte tycker om något. Det är mycket mer komplicerat. Det handlar om att få en fysisk och/eller psykisk reaktion på lukt, smak och konsistens.

Att inte klara av att äta något är inte samma sak som att inte tycka om eller att vara bortskämd. Det kan faktiskt vara så att du vill äta det där men inte klara av det.

6 ägg
4 dl vetemjöl
12 dl mjölk
1/2 tsk salt
4 paket bacon

Vispa ägg och lite av mjölken.
Tillsätt mjöl, salt samt resten av mjölken.
Låt stå en stund.
Skär bacon i mindre bitar.
Stek baconet.
Blanda ihop bacon och pannkakssmeten.
Håll i ugnsfast form och grädda 30-40 minuter i 220 grader.

Servera med lingonsylt och rårivna morötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar