onsdag 27 juni 2018

Bara en dag på jobbet



Idag har vi haft en riktigt jobbig dag på jobbet. Haha! 

Jag skulle bemanna receptionen och Simon skulle inspektera några av Wetlandis camper. När vi förberedde förmiddagskaffet så fick jag idén att följa med och göra lite fysiskt arbete. Så efter att fått klartecken från chefen hällde jag kaffet i termos och hängde med i båten.


En så härlig dag det blev. Vi började inspektionen på Bjärnö. Bjärnö är Wetlandis största camp som också har vindskydd. Hit rekommenderar vi större grupper och de med många barn/ungdomar. Finns stort utrymme för tält och en bra yta där man kan gå på upptäcksfärd. 


Bjärnö har numera två camper då i år camp Hägerviken också har tagits i bruk.

Hägerviken 

Campen ligger på den sydvästra sidan och kan också nås via stig från den ursprungliga campen på Bjärnö. En väldigt enslig och skyddad plats. Känns lite hemlig i en egen vik. Uppskattar att du får plats med två tält. 


Kalvön 

Vattennivån i sjön är väldigt låg just nu och mängder av stenar och sandbanker som man tidigare inte sett har dykt upp.

Kråkön

Kråkön är också en ny camp för i år. Det är en väldigt liten ö högst upp i den norra delen av Ivösjön. En ö som bara har plats för ett tält eller varför inte en eller två hammockar. Vi tog oss in på den norra sidan eftersom det på sydsidan där campen är finns väldigt mycket sten i vattnet. Det gör inte våra gäster något eftersom de kommer med kanot eller kajak.


Alfären
Sista ön vi besökte var Alfären som också har två camper. På Norra sidan finns denna campen med lite mer plats medan det på Sunny Beach på sydsidan bara får plats max 2 tält.

Sunny Beach  (Alfären)

Men vilken strand. Helt underbart. 

- Varför ska man åka utomlands, frågade Simon när vi stod på stranden och njöt.


Kaffet tog vi i farten i båten. Väldigt nöjda med dagens arbetsinsats. Ytterst lite skräp hittade vi så våra gäster får gott beröm för att de tar med sitt skräp till Wetlandis soptunnor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar