tisdag 12 juni 2018

Pizza och pizzasallad


Maxi har bra pris på pizzakit denna vecka så givetvis lagar jag pizza. Skulle väl gjort egen pizzadeg men inte denna gången. Med detta veganska pizzarecept som grund gjorde jag idag tre pizzor. Den ena helt enligt detta receptet men de andra två gjordes med Cream Fraiche, strimlad kalkon, gul lök och vanlig ost. En av dem med tomatsåsen som ingick i pizzakitet. De andra två tomatsåsburkar sparar jag i kylskåpet till en annan gång. De håller sig i 2 år till. Lär komma till användning.


1 färdig pizzadeg
2 dl iFraiche (Cream Fraiche)
1/4 - 1/2 solovitlök
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 gram riven ost (vegan mozzarellastyle)
1/2 spetskål 
rucola

Lägg ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda iFraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Bred ut hälften av såsen och strö på ost.
Skär eller dra isär kalkonköttet.
Lägg kalkonen på pizzan.
Strimla spetskålen och lägg över kalkonen.
Gratinera i ugn 225 grader i 10-15 minuter.
Ta ut pizzan och strö rucola ovanpå.
Ringla resten av såsen över.

Pizza-/vitkålssallad:
500 gram vitkål
4 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk vinäger
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Strimla vitkål fint. Jag använder osthyvel.
Blanda samman dressingen.
Häll över vitkålen.
Massera in.
Låt salladen gärna dra en stund i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar