tisdag 5 juni 2018

Enkel potatissallad med grillad karré



Potatissallad kan göras på så många sätt och med så många olika smaksättningar. Denna är väldigt enkel.
Jag använde nypotatis som jag kokade väldigt försiktigt. När de var klara sköljde jag dem i kallt vatten några gånger.

För veganskt alternativ så använde jag mig av naturell havregurt och äggfri majonnäs.

2 kg potatis
2 dl turkisk yoghurt
3/4 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
1 kruka dill
1 msk agave sirap (honung)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär potatis i mindre bitar.
Koka potatisen klar och kyl ner den.
Blanda yoghurt, majonnäs, senap, agave sirap.
Hacka dillen.
Blanda ner dill och smaka av med salt och svartpeppar.
Vänd ner de kalla potatisarna.

Servera med grillad karré, majs och körsbärstomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar